17.10.2023 Rob Wijnberg 2 (c) Frank Ruiter.jpg

Filosoof en schrijver
Rob Wijnberg presenteert
in Maastricht theatercollege over nepnieuws en

eigen waarheden

Hoe waarheid steeds meer privébezit werd en hoe we langzaam maar zeker allemaal onze eigen feiten kregen

Maastricht, donderdag 28 september 2023 - Theater aan het Vrijthof en De Correspondent slaan dit jaar de handen ineen voor een uniek theatercollege. Filosoof, schrijver en oprichter van De Correspondent Rob Wijnberg bracht afgelopen week zijn nieuwe boek uit en presenteert nu een theatercollege in Maastricht. In Voor ieder wat waars haalt Wijnberg het onderwerp ‘waarheid’ aan en behandelt hij actuele thema’s als nepnieuws, complottheorieën en de eigen perceptie van waarheid. Het theatercollege is op 17 oktober te zien in Theater aan het Vrijthof.

Voor ieder wat waars
Nepnieuws, complottheorieën en liegende politici vullen steeds vaker onze schermen. De vraag ‘wat is waar?’ dringt voortdurend op. In theatercollege Voor ieder wat waars laat Wijnberg zien hoe waarheid steeds meer privébezit werd en hoe we langzaam maar zeker allemaal onze eigen feiten kregen. Met als resultaat: een samenleving zonder solidariteit met steeds minder vertrouwen in politiek, media en wetenschap. Het boek en het theatercollege dienen als krachtig medicijn tegen het cynisme en de gevoelde machteloosheid van deze tijd.

Samenwerking met De Correspondent
Theater aan het Vrijthof en De Correspondent slaan dit jaar de handen ineen en presenteren een uniek theatercollege over de thema’s nepnieuws, complottheorieën en waarheid. Theater aan het Vrijthof vindt het belangrijk om actuele thema’s bespreekbaar te maken en nodigt daarom elk theaterseizoen verschillende wetenschappers en journalisten uit om theatercolleges te geven.

Over Rob Wijnberg
Rob Wijnberg (1982) is columnist, journalist en filosoof. Hij schreef onder andere voor De Telegraaf, De Groene Amsterdammer en was hoofdredacteur van nrc.next. In 2013 richtte hij het onlinejournalistiek platform De Correspondent op. De Correspondent is een onafhankelijk platform met een focus op achtergrond- en onderzoeksjournalistiek. Correspondenten schrijven over het nieuws en belangrijke actuele thema’s en voorzien deze van belangrijke context. 

Signeersessie en boekverkoop
Na afloop van de voorstelling zal er een korte signeersessie plaatsvinden met Rob Wijnberg. Boekhandel Dominicanen is aanwezig met de verkoop van zijn nieuwe boek Voor ieder wat waars.

De Correspondent | Rob Wijnberg - Voor ieder wat waars

De Correspondent | Rob Wijnberg

Voor ieder wat waars