Joost Vrouenraets Work in Progress

Kijkje achter de schermen
van het werkproces van choreograaf Joost Vrouenraets

Choreograaf Joost Vrouenraets zit in de laatste fase van zijn masteronderzoek. In zijn eigen woorden is hij op zoek naar een ‘anatomie van waanzin, in relatie tot Shakespeare’s Hamlet en de wervelkolom’. Op donderdag 20 juni aanstaande nodigt Joost Vrouenraets u van harte uit om een bijzonder kijkje te nemen tijdens zijn 'Work in Progress'. Hij legt zijn proces bloot, deelt het met de geïnteresseerden en nodigt uit om mee te denken en hem te voorzien van feedback, feedforward of kritiek. Zo draagt u als publiek ook actief bij aan de ontwikkeling van deze talentvolle maker. De presentatie is gratis toegankelijk.
 

Choreograaf Joost Vrouenraets zit in de laatste fase van zijn MA onderzoek. De tweejarige Master opleiding Choreografie, een ‘joint degree’ tussen CODARTS Rotterdam en Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg is één van de weinige master opleidingen voor choreografie wereldwijd. Choreografie als manier van reflectie breekt lanzen in het wetenschappelijk, academisch veld. Vrouenraets maakt als enige Nederlander deel uit van de eerste cohort van deze nieuwe Master opleiding. In de eerste week van juli zal Joost Vrouenraets zijn onderzoek afronden in Rotterdam, in het daarvoor nieuw opgezette festival #1COMMA, waarin elke master student zijn of haar eigen onderzoek in een productie zal tonen. 

Joost Vrouenraets onderzoekt naar hoe hij –vanuit zijn artistieke visie- verbanden kan leggen tussen het fenomeen waanzin, de menselijke wervelkolom en Shakespeare’s Hamlet, in zijn eigen woorden is hij op zoek naar een ‘anatomie van waanzin, in relatie tot Shakespeare’s Hamlet en de wervelkolom’. Met dit curieuze, maar zeer specifieke onderzoek, maakt Vrouenraets een begin van een langdurig onderzoek, waarin hij niet alleen een artistieke, maar ook een sociaal-maatschappelijke en wetenschappelijke relevantie en urgentie laat zien. 

Afhankelijk van de staat van het onderzoek, zal Joost –samen met zijn assistent onderzoeker en danseres Joany Uranka- u een presentatie geven en uitnodigen om deel uit te maken van een dialoog.