samen even anders thumb.png

samen even anders!

We zijn en blijven een podium! Naar aanleiding van de landelijke persconferentie van afgelopen dinsdag zijn de voorstellingen in Theater aan het Vrijthof tot 1 september geannuleerd. Tickethouders hebben hierover inmiddels via email bericht gehad. Aangezien we je de komende tijd helaas nog niet kunnen ontvangen in het theater, blijven we je graag verrassen met een mooie portie cultuur online. Daarom hebben we weer een verrassende selectie gemaakt uit de online kunst- en cultuurinitiatieven. Laat je inspireren en geniet vanuit thuis van het moois dat de cultuursector te bieden heeft.

Onze 'Samen even anders!'-top 4

Week 17

later_was_alles_beter.png
1. De nieuwste show van Peter Pannekoek op tv! 

Peter Pannekoek is een graag geziene gast bij ons in Maastricht. Op Koningsdag, aanstaande maandag, komt hij naar jouw huiskamer. Zijn bekroonde voorstelling Later was alles beter is om 20.30 uur te zien op NPO 1. De cabaretier werd voor deze voorstelling bekroond met de Neerlands Hoop, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomst- perspectief. De show gaat over veranderende tijden, macht, #MeToo, nieuwe verhoudingen tussen man-vrouw en mededogen. Het oude is aan het sterven, het nieuwe moet nog geboren worden, nu is het de tijd van monsters!

meer informatie

Piaf.png
2. Stage Entertainment presenteert schatkamer vol musicals

Een schatkamer voor musicalliefhebbers, dat is Stage Memories. Hier vind je fragmenten van iconische musicals, onvergetelijke hoogtepunten, backstage interviews en nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal. Daarnaast is ook een select aantal musicalregistraties te bekijken. Zo zie je Chantal Janzen stralen naast René van Kooten in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? of volg je in Piaf de dramatische levensloop van Edith Piaf met de onlangs overleden Liesbeth List in de hoofdrol. Elke week worden er nieuwe video's geplaatst. Stay tuned...

NAAR STAGE MEMORIES

de_gelaarsde_poes.jpg
3. Lachen voor de hele familie met Theater Rotterdam

Theater Rotterdam brengt de mooiste voorstellingen voor jong én oud. De gelaarsde Poes is hierop zeker geen uitzondering. Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt wat hij had, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Samen trekken ze door een vreemd land, op zoek naar eten en werk. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is de prinses zo lief als ze er uit ziet? Kan een monster ook een muis zijn? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk?

BEKIJK DE GELAARSDE POES HIER

Dominicanen.jpg
4. Boekenpost van Boekhandel Dominicanen

Ben je bijna door al je boeken heen? Of heb je nu eindelijk de tijd om een boek te lezen, maar heb je er geen in huis? Boekhandel Dominicanen komt (naast aangepaste openingstijden) to the rescue; genoeg keuze én gratis levering van bestelde boeken en muziek uit hun winkelvoorraad bij jou thuis in Maastricht in samenwerking met Demarrage fietskoeriers. 

Vanuit het theater geven we je een zestal boekentips waarvan al een theaterbewerking gemaakt is of die volgend seizoen te zien is:

  • Mohamed el Bachiri & David van Reybrouck  - Een Jihad van Liefde
  • Rutger Bregman - De meeste mensen deugen
  • Rodaan al Galidi - Hoe ik talent voor het leven kreeg
  • Jeroen Brouwers - Cliënt E. Busken
  • Édouard Louis - Weg met Eddy Bellegueule
  • Hanya Yanagihara - Een klein leven

BESTEL JE BOEKEN HIER


Blijf op de hoogte!
Wil je meer zien? Volg ons op Facebook en Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Meer Samen even anders
Een overzicht van alle Samen even anders-tips vind je hier.