samen even anders thumb.png

samen even anders!

Theater aan het Vrijthof geeft je ook deze week een uiteenlopend overzicht van initiatieven. We hebben nieuws over de verbouwing, die nu net iets anders verloopt dan gepland, we zoeken dansliefhebbers, dagen je uit en wijzen ons cabaretpubliek graag op de film van Rundfunk in Pathé. Lees snel verder! 

Onze 'Samen even anders!'-top 4

Week 24

LR-Theaterserie1-035.jpg
1. Theater aan het Vrijthof vervroegt laatste fase verbouwing

Omdat Theater aan het Vrijthof door de corona crisis tijdelijk gesloten is, is de laatste fase van de verbouwing een maand naar voren geschoven. Hierdoor is er meer tijd voor deze verbouwing. Vorig jaar werd de akoestiek van de zaal verbeterd en nu wordt de akoestiek op het podium geoptimaliseerd. Bas van Dooren is de nieuwe lichttechnicus bij Theater aan het Vrijthof en licht de verbouwing toe: “De verbouwing betekent concreet dat de akoestiek van zowel het podium als de zaal volledig wordt geüpgraded. De huidige barrières van lichtbruggen en manteaus verdwijnen voor een optimale reflectie van het geluid naar het publiek.” Wil je meer weten over de verbouwing? Lees dan het hele interview met Bas.

Lees het hele interview

NDD prijzen.PNG
2. Nomineer een choreograaf voor de Prijzen van de Nederlandse Dansdagen 2020!

Ben jij een echte dansliefhebber? Dan hebben we jouw kennis en expertise nodig! Nomineer een choreograaf voor (een van) de twee festivalprijzen van de Nederlandse Dansdagen, zodat jouw favoriete maker de kans krijgt een nieuw werk te creëren wat tijdens de Dansdagen in 2021 in première zal gaan. De festivalprijzen worden tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal op donderdag 1 oktober bij de Avond van de Nederlandse dans uitgereikt.

Stuur vóór vrijdag 3 juli jouw nominatie naar [email protected]. Vermeld de naam/namen van de choreograaf/choreografen plus een korte motivatie.

Meer informatie over de prijzen en het nomineren

3. Dans 'Samen even anders' met ons mee

Onlangs nodigden Theater aan het Vrijthof en SALLY Dansgezelschap Maastricht jou, je partner, huisgenoot, broer of zus en vader of moeder uit om het samen even anders te doen! We daagden iedereen uit om, in zijn/haar eigen taal, de zin ‘Samen even Anders’ te dansen. Gewoon thuis, in je huiskamer, tuin, badkamer of waar je maar wilt. De betekenis van deze zin is in iedere taal hetzelfde, maar klinkt anders. In deze video danst Luis R. Pedraza Cedrón de zin in het Spaans. Doe jij ook mee?

Meer informatie

Rundfunk.jpg
4. Grenzeloze humor van Rundfunk nu ook in de bioscoop

De humor van Rundfunk Theater kent geen grenzen, letterlijk. Het komische duo zetter eerder met veel succes de stap van televisie naar het theater en nu volgt de bioscoop! Jachterwachter wordt de eerste Nederlandse productie die na de coronasluiting in de bioscopen wordt uitgebracht. De absurdistische komedie van en met Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde speelt zich af op een camping. 'Wat een ongelooflijke k*t camping'. De film gaat vandaag in première en is te zien bij Pathé Maastricht.

Meer informatie en tickets

 


Blijf op de hoogte!
Wil je meer zien? Volg ons op Facebook en Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Meer Samen even anders
Een overzicht van alle Samen even anders-tips vind je hier.