<Afbeelding (ID 3621) bestaat niet>

Hadewych zingt 'Iech bin zoe verleef' van Beppie Kraft

“Iech bin zoe verleef, hartstikke verleef. Es iech diech zeen bin iech blij tot iech leef, iech bin zoe verleef!” 

Iedereen, tenminste iedereen in het Zuiden van ons mooie land, kent deze klassieker van Beppie Kraft natuurlijk wel. Reden voor Hadewych Minis om even aan te kloppen bij de kleedkamer van de Maastrichtse. 

Maandag 28 oktober stonden diverse, grote Limburgse artiesten in Paradiso Amsterdam voor ‘Het Limburgs Leed’. Een avond gevuld met Limburgse muziek. Hadewych Minis greep hier haar kans om Beppie Kraft om haar zegen te vragen. Hadewych zou namelijk heel graag een vertolking van Beppie’s Iech Bin Zoe Verleef willen meenemen in haar eigen show Hadewych Doet De Dames. Hadewych vertelt Beppie in de kleedkamer in Paradiso dat zij een show maakt over een eeuw Nederlandse zangeressen. De meest geweldige zangeressen waar zij heel veel bewondering voor heeft. Daar kan Beppie niet in ontbreken. Bekijk hier het filmpje waarin Hadewych toestemming vraagt.

Wil je alvast weten wat de reactie van Beppie Kraft was? Ze zei: ‘Ja, dat mag jij zeker! Het is een prachtig liedje dat iedereen eigenlijk zou moeten zingen.’ Met het kippenvel van blijdschap op het lijf bedankt Hadewych Beppie. Dat belooft veel goeds! 

Op dinsdag 28 januari 2020 kunnen wij met ons allen de vertolking live aanhoren. Dan staat Hadewych namelijk zelf in Theater aan het Vrijthof, ‘hei in us Mestreech’.