Vergolde haw pin veur Jean Boelen

VERGÖLDE HAW PIN
VOOR THEATERDIRECTEUR JEAN BOELEN
 

De Keemeleers geven getroffen sectoren in Maastricht een steuntje in de rug

Maastricht, 7 mei 2020 - “Haw pin” wordt in de voorbije weken gebruikt om de bewoners van onze stad moed in te spreken. Hoewel deze Maastrichtse uitdrukking van origine uit de militaire traditie komt is het al decennialang ook de traditionele leus van De Keemeleers.  De “pin” is ook terug te vinden in de hoogste medailles van de carnavalsvereniging uit Wyck en Maastricht-Oost. De Keemeleers willen de onderdelen in onze samenleving die door het Coronavirus hard getroffen zijn op ludieke wijze een hart onder de riem steken. Maastrichtenaren die symbool staan voor de sectoren die het nu zwaar hebben ontvangen een “Vergölde Haw Pin” als teken om vooral vol te houden. Jean Boelen, directeur van Theater aan het Vrijthof, krijgt als eerste dit symbolische steuntje in de rug.

Diverse onderdelen in onze stad zijn door de Coronacrisis hard getroffen: van kunst en cultuur tot de horeca, van de ondernemers tot de zorg en het onderwijs. Mensen in deze sectoren hebben het op dit moment zwaar. Als de crisis voorbij is, hebben we hen hard nodig om Maastricht weer te kunnen laten bloeien en groeien. Als stad moeten we dan verguld zijn dat we deze mensen hebben. Daarom willen De Keemeleers hen nu een hart onder de riem steken door het overhandigen van een bijzondere talisman: de “Vergölde Haw Pin”.

De eerste “Vergölde Haw Pin” werd door Ed Moenen, preses van Vastelaovendsvereiniging De Keemeleers, op donderdag 7 mei overhandigd aan Jean Boelen, directeur van Theater aan het Vrijthof. De culturele sector verkeert in zwaar weer. Net als alle andere podia in ons land is het Vrijthoftheater vanwege de Coronacrisis gesloten en zijn 150 voorstellingen komen te vervallen. Met het overhandigen van de “Vergölde Haw Pin” hopen De Keemeleers Theater aan het Vrijthof – als symbool voor de podiumkunsten in onze stad – een houvast te bieden om door te gaan. “Haw pin”, hou vol, zodat we na de crisis weer kunnen genieten van het mooie aanbod van voorstellingen en concerten in de theaters in onze stad.