Image 4.jpeg

Cast van grease arriveert
in roze cadillac
bij perspresentatie

Op 23 november jongstleden vond in het DeLaMar Theater in Amsterdam de spectaculaire perspresentatie van de musical Grease plaats. Producent Albert Verlinde en regisseur Servé Hermans maakten een deel van de cast bekend: William Spaaij (Vince Fontaine), Esmée Dekker (Rizzo), Jonathan Vroege (Kenickie) en Marjolijn Touw (Miss Lynch). Onder luid applaus arriveerden zij in typische 'Grease-style', namelijk in een grote roze Cadillac. Na de fotoshoot buiten werd onder luid applaus de taart aangesneden door Albert, waarna de cast geïnterviewd kon worden.

Albert Verlinde produceerde 16 jaar geleden ook de musical Grease en sprak met enthousiasme en nostalgie over de terugkeer van de musical: “Ik ben enorm blij met deze cast. Marjolijn, William, Jonathan en Esmée zijn stuk voor stuk zeer ervaren acteurs die deze voorstelling naar een hoger niveau tillen. De musical is een fenomeen. Een begrip. Zelfs bij de jonge generatie. Het is fantastisch dat deze voorstelling wellicht de grootste fanschare, in alle leeftijden, ter wereld heeft en deze zelfs na 45 jaar blijft groeien. Van de acteurs verwachten we veel. En ik heb alle vertrouwen in de cast die we nu hebben.”

William Spaaij speelde 16 jaar geleden in de musical als Kenickie, de beste vriend van Danny Zuko. Nu noemt hij het ‘een momentum’om weer in Grease te spelen, dit keer als Vince Fontaine. Over de muziek zegt hij: “Het gaat onder andere over zijn wie je wil zijn, een onderwerp dat alle generaties aanspreekt.”

Marjolijn Touw herinnerde zich nog goed de ophef toen Grease voor het eerst in de bioscoop te zien was. Als jong meisje zag ze de film een paar keer en draaide ze de muziek helemaal plat. Haar favoriete nummer was 'Beauty school drop out’. In Grease speelt ze Miss Lynch, de lerares die de hormonale jongeren in bedwang probeert te houden: “Ik streef ernaar om een combinatie te vinden tussen streng, leuk en grappig voor deze rol.”

Er bestaat geen musical waarvan de liedjes zo bekend zijn als Grease. Iedereen zingt 'Greased Lightnin'', 'Hopelessly Devoted to You', 'Summer Nights' en 'You are the one that I want' uit volle borst mee. Niet verwonderlijk dat er voor deze musical nu al meer dan 50.000 tickets zijn verkocht!

Wil je dit fenomeen ook meemaken? Boek dan nu je tickets op onze website. De hitmusical is van 31 mei tot en met 4 juni te zien in ons theater met een Limburgse première op woensdag 31 mei. 

Image 6.jpeg foto 2 marjolein touw.jpg foto william spaaij.jpg Image 5.jpeg