HET GEUSSELTBAD VERANDERT IN EEN THEATER

Trojaanse Wijven is de eerste zwembadvoorstelling van Nederland

De multiculturele voorstelling Trojaanse Wijven van Buddy Film Foundation, in een regie van oprichter en actrice Dewi Reijs, is de eerste theaterproductie van Nederland die zich afspeelt in het zwembad. De locatie staat symbool voor de zee als poort naar een beter leven voor vluchtelingen. Hier vertellen vijf niet-Westerse vrouwen over de huidige vluchtelingenproblematiek in Nederland. Trojaanse Wijven speelt op zaterdag 25 en zondag 26 maart in het Geusseltbad in Maastricht.

TrojaanseWijven_07 april 2022_Rosa Quist_080.JPG

Verhalen van vijf  ‘Trojaanse’ vrouwen

Een all-female cast met roots in Somalië, Syrië, Palestina, Algerije, Marokko, Suriname en Nederlands-Indië vertaalt de historische strijd tussen de Grieken en Trojanen naar de huidige vluchtelingen-problematiek waar niet-Westerse vrouwen mee te maken krijgen in Nederland. De verhalen van de vijf vrouwen raken vervlochten door gedeelde ervaringen: oorlog, onderdrukking, vluchten en een nieuw leven opbouwen in een ander land.

Unieke theaterbeleving in het water

Trojaanse Wijven  speelt zich af op een drijvend podium in het zwembad. Een symbool voor de zee als poort naar een beter leven voor vluchtelingen. Dit is geen standaard voorstelling, maar een intieme theaterbeleving. Het publiek draagt koptelefoons, de afstand tot de actrices wordt tijdens de voorstelling steeds een beetje kleiner. De vrouwen hadden hun buurvrouw, vriendin, nicht of zus kunnen zijn.

Met dank aan Buddy Film Foundation

Trojaanse Wijven is tot stand gekomen door Buddy Film Foundation, opgericht door actrice Dewi Reijs, tevens regisseur van de voorstelling. De stichting is een startloket voor gevluchte creatieven uit de filmsector die met workshops en projecten aan betaald werk worden geholpen.

Praktische informatie

Trojaanse Wijven in Maastricht vindt plaats in het Geusseltbad op zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023. Klik op onderstaande links voor meer informatie en tickets.