<Afbeelding (ID 6704) bestaat niet>

WENDE VERKENT DE WILDERNIS

In samenwerking met Toneelgroep Oostpool en het NKK NXT koor

Na haar bejubelde voorstelling MENS heeft ze de afgelopen jaren gewerkt aan de voorstelling De Wildernis in samenwerking met Tonelegroep Oostpool, het NKK NXT koor en een (inter)nationaal artistiek team. In deze nieuwe multidisciplinaire show verkent ze de wildernis in onszelf en de wereld daarbuiten, vertaalt ze wat tussen hart en onderbuik woont. De liedteksten werden geschreven door onder andere S10, Marieke Lucas Rijneveld, Marjolijn van Heemtra en uiteraard Wende zelf.

De wildernis is niet alleen de vijand, maar ook een grote kracht

Tijdens een 'vision quest' in de wilde, ongerepte natuur van Frankrijk in 2019 realiseerde Wende zich dat de wildernis, de ontembare chaos en het geweld ervan, niet alleen de vijand is waar je je tegen moet wapenen. Het is ook een kracht waar je op kunt meebewegen. Het gaf Wende de acceptatie van de wildernis in haarzelf, de donkere onderstromen. 

"Het was op de top van de berg in Frankrijk, op een plateau met bomen en rotsen. Daar ben ik drie dagen en drie nachten gebleven. Geen telefoon, geen klok, geen boeken, niks. (...) Alles wat je daar hebt is de natuur, die constant in gesprek is met jou."

Haar nieuwe show is daarom een pleidooi voor het echt zien: écht voelen en luisteren voorbij de conventie, voorbij de gebaande paden en aan wat wel of niet lijkt te kunnen of aanvaardbaar is, voorbij de geschreven en ongeschreven regels waar we ons in deze geciviliseerde samenleving aan moeten houden.

Wende is één van de meest veelzijdige artiesten in Nederland

Wende is klassiek, pop, jazz en donkere elektronica en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende interdisciplinaire theaterconcerten. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit: ondertussen heeft ze een Edison in bijna elke categorie en was ze als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf.

Sinds 2017 cureert ze haar eigen voorstelling Kaleidoscoop, waarin ze uitdagende samenwerking aanging met o.a. Typhoon, Blaudzun, S10, Marieke Lucas Rijneveld, Willeke Alberti, het Nationale Ballet, en anderen.

Van 2017 tot 2019 speelde ze haar succesvoorstelling MENS in uitverkochte theaters en clubs door het hele land, als ook op festivals. Haar album MENS won de Edison Pop Award 2019 in de categorie Beste Album en ze werd genomineerd voor het Beste Nederlandstalige album.

<Afbeelding (ID 6703) bestaat niet>