De keuze van 

INEZ DERKSEN 

Inez Derksen (1967) is artistiek directeur en regisseur van Het Laagland. Sinds het afronden van de Regie Opleiding in Amsterdam, ontwikkelt en regisseert ze jeugdtheatervoorstellingen voor alle leeftijden. Dat doet ze -sinds de oprichting in 2001- vanuit Het Laagland, maar ook regelmatig als gastregisseur bij andere (inter)nationale gezelschappen.

In theaterseizoen 2022-2023 schreef en regisseerde ze de voorstelling Pippi Powerrrrr . Daarvoor schreef en speelde ze samen met haar zoon Flip Zonne Zuijderland in de voorstelling Met Zonder Ballen, een ontroerende, hilarisch eerlijke voorstelling over een moeder en haar trans zoon.

Aankomend seizoen regisseert Inez de familievoorstelling Help, Helikopterouders! van Het Laagland.

De Dansers - HUSH

De Dansers

HUSH


WOENSDAG 11 OKTOBER 2023

“De multidisciplinaire voorstellingen van deze virtuoze, supermuzikale dansmakers raken werkelijk recht in het hart. Mij hebben ze al vaker diep weten ontroeren. Ook deze HUSH belooft weer een totaalbelevenis te worden, waarbij al je zintuigen worden geprikkeld en je het liefst mee zou willen doen. Dansend, jammend, zingend. Daarna ga je - zeker weten - met een glimlach de rest van de week tegemoet.” 

> MEER INFo

Black Sheep Can Fly - Disgraced

Black Sheep Can Fly

DISGRACED


DINSDAG 14 NOV 2023

“Wat mij betreft is Saman Amini één van de belangrijkste, eerlijkste theatermakers van een nieuwe generatie. Een maker met een missie en een must see voor iedereen wiens stem nog niet vaak genoeg gehoord is. En voor iedereen die open staat voor de grote, schurende vraagstukken van deze tijd en van ons menszijn. En, wow, wat een topcast mag dit spannende uitgangspunt met elkaar gaan laten knetteren op het podium…”
 

> MEER INFo

Laura van Dolron - Heel

Laura van Dolron

HEEL


WOENSDAG 21 FEBRUARI 2024

“Wil je -zonder opsmuk- hier én nu iets HEEL bijzonders meemaken? Nodig jezelf dat uit voor een avond in het theater met Laura als je inspirator. Kom op adem in de nabijheid van deze oprechte, openhartige podiumpersoonlijkheid. Iemand die zo zacht durft te zijn, is HEEL krachtig. Bij Laura is het ervaren van verzachting en vertroosting een HEEL reëele optie.” 

> MEER INFO

SALLY Dansgezelschap Maastricht - De Vuurvogel

SALLY Dansgezelschap Maastricht

DE VUURVOGEL 2+


ZATERDAG 13 APRIL 2024

“Elke peuter en elke jonge ouder of grootouder gun je een onvergetelijke eerste (dans)theaterervaring. Bij mijn dierbare Limburgse collega’s is zo’n belevenis eigenlijk op voorhand al gegarandeerd. Kom vooral kijken en genieten! En laat je samen met je (klein)kind verwonderen en betoveren door de schoonheid van deze magische Vuurvogel én van SALLY’s dansers!”

> MEER INFo

Matzer en &Brakema - Blue Hour

MATZER Theaterproducties en &Brakema

BLUE HOUR


DINSDAG 12 mei 2024

“Heel blij dat deze prachtcombinatie van artistieke talenten hun krachten samenbundelen ten behoeve van deze voorstelling. Alle voorwaarden kloppen voor een memorabele theateravond. Om verlangend naar uit te kijken!”

> MEER INFo