De keuze van 

MILAN VAN WAARDENBURG

Milan van Waardenburg wordt in 1994 in Kerkrade geboren. Zijn eerste stappen in het theater zette hij op zijn 11e, met een aandeel in de musical Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?
Milan studeerde Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hij kreeg zangles van onder anderen Rein Kolpa, Edward Hoepelman, Ingrid Zeegers en spellessen van onder anderen Marc Krone en Brigitte Odett. Tijdens zijn studie speelde hij in vele schoolproducties, waaronder Into the Woods en Company waarin hij werd geregisseerd door respectievelijk Paul Eenens en Koen van Dijk. Daarnaast was hij tijdens zijn studie als solist te zien in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië. Ook stond hij in Een avond met Kurt Weill en vertolkte hij de rol van Roger in de rockmusical Rent in Antwerpen. 
De productie Tanz der Vampire bracht Milan naar Duitsland, waar hij vanaf april 2016 de rol van Herbert speelde. Hiermee tourde hij door Duitsland, via Berlijn, München en Stuttgart. De Europese première van de nieuwe versie van Der Glöckner von Notre Dame leidde Milan opnieuw door deze steden, deze keer als leutenant Frederic Charles. Ook was hij in Der Glöckner von Notredame regelmatig te zien als de titelrol (Quasimodo). Gelijktijdig was hij te zien als Olaf en Kristoff in Frozen, die in een uitvoering van Disney in Concert door Duitsland en Luxemburg trok. 
In 2018 speelde Milan de rol van Dmitri in de Broadway musical Anastasia in Stuttgart. Een jaar later speelde hij dezelfde rol in het Circustheater in Scheveningen en maakte daarmee zijn debuut in Nederland. Afgelopen seizoen was Milan te zien als Prins Hans in de Disney musical Frozen in Hamburg

In theaterseizoen 2022-2023 speelt Milan Jean Valjean in Cameron Mackintosh’ West End productie van Les Misérables. Deze musical is in april 2023 exclusief in Limbug in Theater aan het Vrijthof te zien. We vroegen Milan om een keuze te maken uit het nieuw theateraanbod van Theater aan het Vrijthof:

01.11.2022 Before After ©Lonneke van der Palen (1).jpg

BEFORE AFTER

EEN TWEEDE KANS

VOOR DE LIEFDE


Dinsdag 1 november 2022

"Een gedurfde keus om deze Off-West-End musical als nieuwe, Nederlandse producent op de planken te brengen. Dat alleen al is super dapper en het brengen van een bezoekje meer dan waard. De muziek van Stuart Matthew Price is pakkend en emotioneel."

> MEER INFo

Rene_van_Kooten-webbanner-VK-2223.jpg

RENÉ VAN KOOTEN

OP ZOEK NAAR RENÉ


zondag 4 december 2022

"Mijn zeer gewaardeerde vriend en collega René van Kooten wordt 50 én zit 25 jaar in het vak. Hij verdient het om gevierd te worden. René kennende wordt het een programma met zeer uiteenlopende muziek. Heerlijk."

> MEER INFo

19.12.2022 Verdriet is het ding met veren - Theater Rotterdam © Sanne Peper (11).jpg

THEATER ROTTERDAM

VERDRIET IS HET
DING MET VEREN


MAANDAG 19 DECEMBER 2022

"Een van de mooiste romans ooit geschreven vertolkt door o.a. Jacob Derwig. Wat wil je nog meer?!"

> MEER INFo

04.02.2023 n00b speelt n00b (c) Mark Engelen (3).jpg

N00B
N00B SPEELT N00B


ZATERDAG 4 FEBRUARI 2023

"De dames van n00b wonnen vorig jaar het Amsterdams Kleinskunst festival en de Wim Sonneveldprijs. Met hun schurende teksten en catchy liedjes zie je in deze voorstelling een nieuwe generatie cabaret artiesten opstaan. Ik vind ze fantastisch!"

> MEER INFo

25.04.2023 Wart Kamps - Awkwart (c) Merlijn Doomernik.jpg

WART KAMPS
AWKWART


DINSDAG 25 APRIL 2023

"Ik moet al lachen als ik de poster van zijn voorstelling zie. Wil je zeker zijn dat je na een avondje theater naar huis gaat met buikpijn van het lachen? Dan moet je hier naartoe. 100% gegarandeerd."

> MEER INFo