Festival - Musica Sacra Maastricht

Maas!

8 t/m 11 SEPTEMBER 2022

Duik er ‘es in…
Maastricht start een nieuwe traditie met de eerste editie van dit interdisciplinaire stadsfestival MAAS!. Met een compleet programma vol cultuur, sportactiviteiten, maatschappelijke initiatieven en bijzondere momenten pakt Maastricht zich samen in de binnenstad en buitenwijken. MAAS! zal de komende jaren uitgroeien tot een nieuwe traditie.

MAAS! dat zijn wij en dat ben jij. Mensen, organisaties, evenementen en een gezamenlijke energie die door de straten van Maastricht raast. Van 8-11 september stroomt de stad over van kunst & cultuur, theater, sport, kennis en muziek. Je voelt het in de binnenstad en in de wijken: de Mestreechter Geis is uit de fles!

Theater aan het Vrijthof tijdens MAAS!
Ook Theater aan het Vrijthof doet mee aan MAAS! in Maastricht. Om het nieuwe culturele seizoen feestelijk in te luiden biedt Theater aan het Vrijthof voor slechts € 5 toegang tot de voorstellingen Dichtbij van Iris Hond & Aristos Quartet, Gesprekken op de Zondag van Guido Wevers en ATALANTA van Solar Vlaar en Loek de Jongh van Toneelacademie Maastricht. Tevens zal er bij het stadshuis op de markt een unieke preview van de voorstelling LEWIEKE! van ’t Mestreechs Volleks Tejater plaatsvinden.

Samenwerking met Camping Kosmos
Tijdens Festival MAAS! is het Vrijthof the place to be. Onder de naam Camping Kosmos transformeert het hele plein namelijk in een camping. Verwacht naast een hoogwaardig artistiek programma dus ook caravans, tenten en een pierenbadje. Tevens is er een speciale Spiegeltent, waar diverse artiesten namens Theater aan het Vrijthof acte de présence geven: Sven Ratzke, Remy Evers, La Isla Bonita.

MAAS! is een initiatief van Cultura Mosae

 

Meer informatie:

FESTIVALMAAS.NL

F


Exposities tijdens MAAS!

In het kader van EXODUS, het thema van de veertigste editie van festival Musica Sacra Maastricht, presenteert Theater aan het Vrijthof een tweetal exposities die al te zien zijn tijdens MAAS!
 

Schermafbeelding 2022-07-20 om 14.19.34.png

Ans Repkes
Installaties
 
Ans Repkes legt actuele maatschappelijke onderwerpen en gevoeligheden in de samenleving bloot. Waaronder de restrictie in vrije communicatie evenals het misbruiken van macht binnen religieuze instituties. 

9 t/m 25 sep 2022
Locatie: Theater aan het vrijthof
Tijdens openingsuren​​

> Meer info
 Paula Bronstein.jpg

Internationale Fotojournalisten Tentoonstelling
Exodus

Curatoren Peter Dejong en Micha Bruinvels presenteren een aangrijpende selectie foto's over de wereldwijde vluchtelingenproblematiek door de lens van internationale fotojournalisten.

8 sep t/m 6 okt 2022
Locatie: Stationsstraat Maastricht
24/7 te bezichtigen

> Meer info