Beeldende kunst

EXPOSITIES

Het hele jaar door vormen de foyers van Theater aan het Vrijthof het decor voor diverse kunstexposities die tijdens de openingstijden van het theater te bezichtigen zijn. Tijdens festivals zijn ook exposities op andere locaties in het programma opgenomen. 

STAGE-OF-LUMINOSITY-071.jpg

ARNO COENEN

A STAGE OF LUMINOSITY

19 SEPTEMBER t/m 20 OKTOBER 2019

Het videokunstproject A Stage of Luminosity is een cross­over tussen cultureel erfgoed en nieuwe media. Kunstenaar Arno Coenen heeft twee nieuwe videowerken gemaakt waarin het unieke en waardevolle papieren beeldarchief van het Roermondse glazeniersatelier ‘NV Glas­ schilderkunst F. Nicolas en zonen, sedert 1940 Max Weiss te Roermond’ tot leven komt.

> MEER INFO 


campagnebeeld19_uitsnede.PNG

FESTIVALBEELD

MAMDT, AFDELING VISUELE COMMUNICATIE

20 t/m 29 september 2019

Musica Sacra Maastricht vroeg studenten Visuele Communicatie om ontwerpen te maken voor het festivalbeeld van de editie 2019. Alle voorstellen hangen op A0-­formaat in Theater aan het Vrijthof. Het winnende ontwerp van Mies de Kimpe staat centraal in de promotiecampagne van het festival.

> MEER INFO 

02 Motus Mori - Katja Heitmann (c) Hanneke Wetzer 1.jpg

KATJA HEITMANN

MUSEUM MOTUS MORI

19 t/m 22 september en 1 t/m 6 okotber 2019

Een choreografie voor het sleutelbeen, een dans van navel, buikvet en ribbenkast, de anatomie van een zucht. De Duitse choreografe Katja Heitmann (1987) gaat met haar dansers voor Marres een fysieke tentoonstelling maken. Museum Motus Mori; een museum voor bewegingen die met uitsterven bedreigd worden.

> MEER INFO 


Knipsel.PNG

WERNER MANTZ

STERRE DER ZEE - HET VROUWELIJKE IN DE RELIGIE

20 t/m 29 september 2019

Na zijn vlucht voor het nationaal­socialisme leefde en werkte de internationaal bekende architectuurfotograaf Werner Mantz in en vanuit Maastricht. Daar legde hij onder meer het religieuze leven vast in schitterende zwartwit beelden. Projecties en prints representeren de kwetsbare originelen. 

> MEER INFO Festival - Musica Sacra Maastricht

VIDEOPORTRETTEN

STUDIO TAKE TWEE

20 t/m 22 september 2019

Studio Take Twee heeft een ruimte ingericht van rust en bezinning. Terwijl beelden hun rituele handelingen tonen, getuigen vier mensen uit verschillende culturen over de betekenis van het gebed in hun leven. Hoe geven zij vorm aan het gebed? Wat betekent dit voor hen? Wat is het verhaal achter hun gebed?

> MEER INFO 

Festival - Musica Sacra Maastricht

DANSMUSEUM

CONNY JANSSEN DANST

1 t/m 6 OKTOber 2019

In het Dansmuseum plaatst Conny Janssen de kracht en impact van vernieuwing in de context van de rijke historie van haar gezelschap, dat al 25 jaar dans in een breder perspectief plaatst. 

> MEER INFO Festival - Musica Sacra Maastricht

DANSMUSEUM

P. STRUYCKEN 

3 t/m 6 OKTOber 2019

Bij buitenplaats Kasteel Wijlre is een solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Peter Struycken (Den Haag, 1939) te zien, met in het Hedge House een 3D schildering en in het Koetshuis een presentatie van zijn dynamische werken. Zijn werk is vaak aanleiding geweest voor bijzondere dansprojecten. 

> MEER INFO 

SO_Franklin_3.jpg

ZWARTE BEVRIJDERS

AFRO-AMERIKAANSE SOLDATEN IN NEDERLAND
1 dec 2019 t/m 25 jan 2020
 

Deze tentoonstelling wil eraan bijdragen deze soldaten weer zichtbaar te maken.

Zes kunstig geweven wandkleden naar tekeningen van Brian Elstak verbeelden enkele hoofdstukken uit de geschiedenis van Afro-Amerikaanse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog. De wandkleden worden aangevuld met historische documentatie. 

> MEER INFO volgt