Beeldende kunst

EXPOSITIES

Het hele jaar door vormen de foyers van Theater aan het Vrijthof het decor voor diverse kunstexposities die tijdens de openingstijden van het theater te bezichtigen zijn. Tijdens festivals zijn ook exposities op andere locaties in het programma opgenomen. 

STAGE-OF-LUMINOSITY-071.jpg

ARNO COENEN

A STAGE OF LUMINOSITY

19 SEPTEMBER t/m 20 OKTOBER 2019

Het videokunstproject A Stage of Luminosity is een cross­over tussen cultureel erfgoed en nieuwe media. Kunstenaar Arno Coenen heeft twee nieuwe videowerken gemaakt waarin het unieke en waardevolle papieren beeldarchief van het Roermondse glazeniersatelier ‘NV Glas­ schilderkunst F. Nicolas en zonen, sedert 1940 Max Weiss te Roermond’ tot leven komt.

> MEER INFO 


SO_Franklin_3.jpg

ZWARTE BEVRIJDERS

AFRO-AMERIKAANSE SOLDATEN IN NEDERLAND

1 dec 2019 t/m 25 jan 2020

Deze tentoonstelling wil eraan bijdragen deze soldaten weer zichtbaar te maken. Zes kunstig geweven wandkleden naar tekeningen van Brian Elstak verbeelden enkele hoofdstukken uit de geschiedenis van Afro-Amerikaanse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog. De wandkleden worden aangevuld met historische documentatie. 

Mede mogelijk gemaakt door:  bankgiro-loterij.jpg

> MEER INFO VOLGT 

Festival - Musica Sacra Maastricht

DANSMUSEUM

CONNY JANSSEN DANST

1 t/m 31 OKTOber 2019

In het Dansmuseum plaatst Conny Janssen de kracht en impact van vernieuwing in de context van de rijke historie van haar gezelschap, dat al 25 jaar dans in een breder perspectief plaatst. 

> MEER INFO