De keuze van ...

RONALD WINTJENS

Ronald Wintjens (Sint Geertruid, 1972), van Limburgse bodem en zelf danser geweest tot zijn 35e (o.a. bij Conny Janssen Danst en Galili Dance) heeft als choreograaf ruim 30 choreografieën op zijn naam staan. Zijn werk was o.a. te zien bij Galili Dance, Conny Janssen Danst, Dansgroep Amsterdam, Danshuis Station Zuid en Huis voor de Kunsten Limburg. In 2006 richtte hij samen met Stefan Ernst SALLY Dansgezelschap Maastricht op. Samen ontwikkelden zij tientallen bijzondere dansproducties, projecten voor danseducatie en dansfilms. Met zijn eigenzinnige entrepreneurschap zorgt hij ervoor dat jong en oud, professioneel en amateur, danser en toeschouwer voorzien worden van een flinke portie bijzondere dans. Sinds 1 juni 2016 is Ronald tevens Directeur van Festival de Nederlandse Dansdagen. Via deze bijzondere dubbelfunctie zorgt hij ervoor dat het dansklimaat in Limburg, en daarmee ook in de rest van Nederland, beter en bruisender wordt.

Bij Wintjens leiden alle wegen naar dans en hij vertelt u dan ook graag welke dansvoorstellingen u dit seizoen beslist moet zien. Met de nadruk op de hoogstaande Nederlandse dans met een link naar de aankomende editie van Festival de Nederlandse Dansdagen (1 t/m 6 oktober 2019, Maastricht).
 

Stephen Shropshire - About Miss Julie

STEPHEN SHROPSHIRE

ABOUT MISS JULIE

26 & 27 MAART 2020

Veelgeprezen Amerikaanse choreograaf, woonachtig in Maastricht. Zijn werk We Are Nowhere Else But Here won tijdens de Dansdagen in 2018 de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2017’. Zijn choreografieën worden nationaal en internationaal hooggewaardeerd vanwege hun muzikale sensibiliteit en virtuoze bewegingstaal. 

> MEER INFo en TICKETS


 

 

 

Ayahuesca

ISH DANCE COLLECTIVE &
AMENTI MOVEMEANT

AYAHUESCA

29 oktober 2019

Choreograaf Gil Gomes Leal was in 2018 genomineerd voor de ‘meest indrukwekkende dansprestatie’ in de voorstelling Aghori van Shailesh Bahoran. Hij heeft een onnavolgbare, krachtige persoonlijkheid, die je ook zeker terug gaat zien in Ayahuasca.

> MEER INFo en TICKETS

 

 

 

 

Connor Schumacher - Funny, Soft, Happy & The Opposite

CONNOR SCHUMACHER

FUNNY, SOFT, HAPPY & THE OPPOSITE

21 DECEMBER 2019

Een groot talent. Sinds 2013 ontwikkelt hij zich onder de vleugels van Dansateliers in Rotterdam. Als choreograaf was hij onderdeel van het Europese project ‘Dancing Museums’; een tweejarig onderzoekstraject met als doel nieuwe manieren van interactie met het publiek te onderzoeken. In 2017 werd hij genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

> MEER INFo en TICKETS

 


 

IVGI & Greben - De Voorlopers

IVGI&GREBEN

DE VOORLOPERS

31 januari 2020

Choreografenduo Uri Ivgi en Johan Greben werken sinds 2003 samen en hebben ruim 30 choreografieën op hun naam staan. Tijdens de aankomende editie van het festival zullen zij te zien zijn in een Open Studio. Op die manier ervaart u hun krachtige, fysieke en expressieve bewegingstaal nog intenser. 

> MEER INFo en TICKETS

 

 

 

 

Introdans - ICOON

INTRODANS

ICOON

20 maart 2020

Simpelweg een voorstelling die u gewoon gezien moet hebben. Introdans brengt met deze voorstelling een ode aan Lucinda Childs, een grand dame in de moderne dans. 

> MEER INFo en TICKETS

 

 

 

 

 

Scapino Ballet Rotterdam - Cathedral

SCAPINO BALLET ROTTERDAM

CATHEDRAL

17 DECEMBER 2019

Marcos Morau (Valencia, 1982) is een jonge choreograaf die vernieuwend en prachtig vormgegeven werk maakt. Dat, in combinatie met de muziek van Arvo Pärt (live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam), zal zorgen voor een onvergetelijke, spectaculaire avond. 

> MEER INFo en TICKETS