Nationale KinderTheaterWeek

Knipsel.PNG

Laat je verrassen! Van 18 t/m 25 oktober 2023 wordt voor het eerst de Nationale KinderTheaterWeek georganiseerd. In navolging van het Nationaal Theaterweekend openen Nederlandse theaters speciaal voor kinderen hun deuren.

In het hele land zullen er tal van verrassingen en activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar worden georganiseerd. Bij Theater aan het Vrijthof kunnen kinderen voor 10 euro naar de voorstelling Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand.

Theater voor jong (en oud)
In Nederland zijn er nog steeds zo'n driehonderdduizend kinderen nog nooit naar het theater geweest. Tijdens de Nationale KinderTheaterWeek krijgen kinderen de kans om kennis te maken met de magie van theater. Theater aan het Vrijthof hoopt hiermee bij een nieuwe generatie de liefde voor theater aan te wakkeren, zodat ook zij in de toekomst de weg naar het theater blijven vinden. 

Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand
Ter gelegenheid van de Nationale KinderTheaterWeek kunnen kinderen tot en met 12 jaar bij Theater aan het Vrijthof op zondag 22 oktober voor 10 euro naar de voorstelling Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand, een hartverwarmende familiemusical vol vriendschap, avontuur en leuke liedjes! Na de voorstelling is er de kans om Pietje en haar vrienden te ontmoeten tijdens een meet & greet.

Gratis Kinderprobeercircus voorafgaand aan voorstelling Pietje Bell
Stap binnen in de vrolijke wereld van Pietje Bell en beleef het circus voorafgaand aan de familievoorstelling!  In de voorstelling Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand organiseert Pietje een circus voor haar vriend Sproet, en speciaal voor Theater aan het Vrijthof hebben we iets leuks in petto: Laat je betoveren door het circus voorafgaand aan de voorstelling, waarbij circusdirecteur Rino je in de foyer meeneemt naar een wereld vol gevaarlijke en komische stunts. Voor en na de musical kunnen alle kinderen zelf circusvaardigheden uitproberen in de oefenpiste: jongleren, bordjes draaien, diabolo, devilstick, eenwieler- en minifietsrijden, het kan allemaal!

ZO 22 OKT | 12.00 TOT 16.00 UUR | SOUTERRAINFOYER
HET KINDERPROBEERCIRCUS – THE SMALLEST SHOW ON EARTH

De Nationale KinderTheaterWeek is een initiatief van het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, samen met alle betrokken brancheverenigingen, de partijen achter het Nationaal Theaterweekend.