1,5 meter in uw theater

Bezoekersprotocol

We kijken ernaar uit om u weer te mogen verwelkomen in ons theater. De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en artiesten staan voorop. Daarom treft Theater aan het Vrijthof de nodige 1,5 meter- en hygiënemaatregelen. U vindt hieronder alle huisregels en geldende RIVM coronarichtlijnen.

T_beleving.png

 1,5 meter in uw theater in 2 minuten

Zalen en zitplaatsen

Bij het bestellen van uw tickets kunt u tijdelijk niet uw eigen stoel selecteren zoals u gewend bent. In de Papyruszaal kunt u een vak en een rij kiezen. In onze Bovenzaal en AINSI kunt u een rij kiezen. Onze medewerkers zullen u bij uw bezoek naar uw plaats(en) brengen, om zo de gewenste 1,5 meter tussen uw huishouden én andere bezoekers te waarborgen. Meer informatie over alle speellocaties en 1,5 meter zaalplannen vindt u hier.

Koop tickets voor één huishouden

Bestel alléén meerdere tickets voor een voorstelling als uw groep uit hetzelfde huishouden komt. U wordt dan naast elkaar geplaceerd. Wanneer de groep niet uit hetzelfde huishouden bestaat, bestel dan apart uw tickets. 
 

Avondkassa

Vanwege de routing in de theater(s) en om wachtrijen aan de avondkassa te voorkomen, verzoeken wij iedereen tickets online te boeken. Ook op de avond zelf.
 

Mondkapjes verplicht

Vanaf 1 december 2020 bent u verplicht een mondkapje te dragen in openbare ruimtes. We verzoeken volwassenen dan ook vriendelijk om bij binnenkomst een mondkapje te dragen. Zodra u plaatsneemt in de theaterzaal mag het mondkapje af.
 

Binnenkomst 

U bent vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstelling van harte welkom. Bij binnenkomst zullen wij u vragen of u gezondheidsklachten hebt die COVID-19 gerelateerd zijn. In het theater zijn er diverse mogelijkheden om uw handen te desinfecteren.
 

3 ingangen Theater aan het Vrijthof

Bij voorstellingen in de grote zaal (Papyruszaal) van Theater aan het Vrijthof is de maximale capaciteit bij 1,5 meter afstand ongeveer 240 bezoekers. Deze bezoekers worden verspreid over zes vakken in de Papyruszaal. Om het houden van afstand eenvoudiger te maken, werkt het theater aan de voorzijde (hoofdingang Vrijthof) met 3 aparte ingangen: Ingang 1, 2 of 3. Welke ingang die bij uw gekozen vak hoort, staat vermeld op uw ticket. 
 

Vaste looproutes in het theater

Om het houden van afstand eenvoudiger te maken, hebben we (via bewegwijzering op vloeren en muren) looproutes (veelal eenrichtingsroutes) aangegeven. 


Papyruszaal ingedeeld in 6 vakken met eigen routing, ingang en gastheer / gastvrouw

Om het houden van afstand eenvoudiger te maken is de Papyruszaal ingedeeld in 6 vakken met elk een eigen zaalingang, looproute, foyer en eigen gastheer/ gastvrouw. Alle informatie vindt u op uw ticket. Voorafgaand aan de voorstelling staat een gratis drankje voor u klaar in de foyer. De gastheer / gastvrouw begeleidt u naar de zaal en wijst u stoelen in het gekozen vak toe.
 

Geen pauzes

In de Nederlandse theaters zullen alle voorstellingen van september tot en met december ongeveer een uur tot anderhalf uur duren. Om de 1,5 meter afstand te waarborgen, zullen er geen pauzes worden ingelast. 
 

Gratis drankje

Om wachtrijen aan de bar te voorkomen en om uw theaterbezoek meer compleet te maken, biedt Theater aan het Vrijthof u, in dit bijzondere seizoen, een gratis drankje aan voorafgaand aan de voorstelling. De drankjes worden in de foyer klaargezet. 
 

Pin Only

We vragen iedereen met de pinpas te betalen in ons theater.


Garderobe is tijdelijk gesloten

De garderobe is gesloten, jassen mogen mee de zaal in. Leg uw jas op een lege stoel naast u. Met deze beperkte aantallen bezoekers is het meenemen van de jas geen gevaar voor de  brandveiligheid.
 

Zaal verlaten tijdens de voorstelling

Verlaat de zaal tijdens de voorstelling alleen als het hoogstnoodzakelijk is. Let op: het is niet mogelijk om tijdens de voorstelling weer terug te keren naar uw eerder toegewezen stoel. Wij zullen, indien mogelijk, u een plek toe te wijzen aan de zijkant van de zaal.
 

Applaus en de zaal verlaten

Hoe graag onze artiesten ook een staande ovatie ontvangen, vragen wij u zittend te applaudisseren. Bij het verlaten van de zaal vragen wij uw geduld, dezelfde route (van binnenkomst) weer naar buiten te nemen en vragen wij u  1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers. We verzoeken u in de foyers in beweging te blijven en het theater op een vlotte manier te verlaten. Zo hoeft u niemand te passeren, zorgen we voor een goede doorstroom en kan iedereen anderhalve meter afstand houden.

Parkeren en uitrijkaarten

Tot en met december verkoopt het theater geen uitrijkaarten voor de Q-park-garages. Bekijk de parkeer- en betaalmogelijkheden hier.
 

Annuleren bij griepklachten (kosteloos annuleren)

Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden, is het mogelijk om aangekochte tickets tot 4 uur voor aanvang van de voorstelling kosteloos te annuleren. Hoe graag we u ook verwelkomen in het theater, we verzoeken u niet naar het theater te komen als u ziek bent. Ook niet bij milde klachten als neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en lichte hoest. 
 

Servicemail

U ontvangt twee dagen voorafgaand aan de voorstelling een servicemail met daarin de meest actuele informatie. Veranderen er maatregelen, dan informeren wij u daarover via het bij ons bekende emailadres.
 

Gebruik van toilet en lift

Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, vragen wij u rekening te houden met het maximaal aantal toegestane gebruikers dat aangegeven staat. Wij vragen daarvoor uw begrip.
 

Extra hygiënemaatregelen

Theater aan het Vrijthof treft de nodige hygiënemaatregelen om bezoekers, artiesten en medewerkers te beschermen. Zo zijn er extra desinfectiezuilen, worden contactmomenten met publiek beperkt (door bv het klaarzetten van een gratis drankje voorafgaand aan de voorstelling, geen garderobe etc.) en zorgen wij voor een regelmatige intensieve schoonmaak van contactoppervlakken, toiletten, deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen. Wij verzoeken u uw handen te wassen vóór uw theaterbezoek en ook in onze theaters met water en zeep.
 

Luchtreiniging / ventilatiesysteem

Theater aan het Vrijthof heeft tijdens de verbouwing in 2019 haar ventilatiesysteem compleet vernieuwd. Het systeem voert schone gefilterde buitenlucht aan via aaneengesloten luchtbehandelingsinstallaties met hoog rendement luchtfilters.  De ventilatiesystemen zorgen ervoor dat ‘gebruikte lucht’ direct weer wordt afgezogen. Er is dus geen sprake van recirculatie, met andere woorden: er is geen sprake van hergebruik van lucht.
Daarnaast is het plafond van de Papyruszaal ca. 18 meter hoog wat de verspreiding van aerosolen helpt te voorkomen. De filters van mechanische ventilatiesystemen worden elk jaar vervangen (in juli 2020 opnieuw vervangen), waardoor we continu voor verse lucht binnen het theater kunnen zorgen. Samen met onze leveranciers zorgen we voor een luchtkwaliteit in Theater aan het Vrijthof volgens de geldende normeringen.
 

Na afloop van de voorstelling zijn onze foyers gesloten

Wij verzoeken u om na de voorstelling het theater op een vlotte manier te verlaten. Houd ook bij het verlaten van het theater 1,5 meter afstand tot elkaar. 
 

Tickets cadeau geven of een Podium Cadeaukaart

Tickets cadeau geven is altijd een leuk idee. In verband met de coronamaatregelen is het belangrijk dat wij de contactgegevens hebben van onze bezoekers die naar de voorstellingen gaan. U kunt ook kiezen om een Podium Cadeaukaart te geven, waarbij de ontvanger zelf zijn of haar gegevens kan invullen.

Theater aan het Vrijthof volgt de COVID-19 richtlijnen van het RIVM en het protocol  Heropening Theaters en Concertzalen van de VSCD.