JazzOUT Fest Limburg 2022

Eerste namen JazzOUt fest limburg 2022 bekend

Richard Galliano als festival-headliner naar Maastricht

De headliners zijn bekend van JazzOUT Fest Limburg 2022. Van 1 t/m 9 april 2022 ademt heel Limburg jazzmuziek. Vanaf 14 januari is een beperkt aantal Early Bird tickets beschikbaar.

In vijf steden presenteren toonaangevende podia een wervelende line-up met uiteenlopende jazzstijlen. Wat dit festival zo uniek maakt is dat er elke dag een 'klein' festival op een andere Limburgse locatie neerstrijkt. Met telkens niet 1 concert, maar een compleet en eigen festivalprogramma tot in de late uurtjes waarbij lokale, nationale en wereldtop hand in hand gaan. 

De eerste headliners zijn bekend en voor Maastricht zal Richard Galliano mét zijn New York Tango Trio Theater aan het Vrijthof aandoen. De komende weken worden de andere artiesten uit elk stadsprogramma onthuld. Daarnaast krijgen de maatschappelijke en educatieve activiteiten die tijdens het festival worden georganiseerd een gezicht onder de naam JazzOUT Fest Community. Dat betreft verrassende en inspirerende activiteiten voor iedereen, van jong tot oud.
 

Richard Galliano New York Tango Trio
Line-up: Richard Galliano (accordeon, bandoneon), Sébastien Giniaux (gitaar, cello), Diego Imbert (contrabas)

Richard Galliano is een accordeon en bandoneon virtuoos en componist die een breed muziekpalet van klassiek tot jazz bespeelt. In 19080 ontmoet hij de Argentijnse componist en bandoneon grootheid Astor Piazolla, de grondlegger van de Tango Nuevo. Onder invloed van Piazolla legde Galliano de basis voor een Franse variant: de New Jazz Musette.

Tijdens een muzikale carrière die meer dan 50 jaar omspant heeft Richard Galliano meer dan 50 albums opgenomen onder zijn eigen naam en samengewerkt met tientallen internationale jazzhelden als Chet Baker, Ron Carter, Wynton Marsalis, Charlie Haden, Gary Burton, Michel Portal, Toots Thielemans en Kurt Elling en Franse chansonbekendheden als Serge Reggiani, Claude Nougaro, Barbara, Juliette Greco, Dick Annegarn, Georges Moustaki, Charles Aznavour en Serge Gainsbourg.

Veel nummers hebben de status verworven van Frans muzikaal erfgoed: Allée des brouillards, Des voiliers en Vie Violence. Met hetzelfde gemak werkt hij aan een klassiek repertoire met albums gewijd aan Bach en Mozart. TICKETS:

JazzOUT fest Limburg

JazzOUT Fest Limburg

Richard Galliano | Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Sabrina Starke e.a.

Richard Galliano - JazzOUT Fest Limburg 2022