Het-Zuidelijk-Toneel-De-Orde-Chaos-van-2018-Maria-Stijger (1).jpg

Ga mee op reis naar de Datsja van Poetin

In de theatrale oudejaarsconference van Het Zuidelijk Toneel

 

Maastricht, 10 december 2018 – Op dinsdag 18 december zetten Greg Nottrot en  Martijn Nieuwerf (bekend van Flikken Maastricht) de traditie van ‘De Orde van de Dag’ op verrassende wijze voort. Ze blikken terug op 2018, zoals cabaretiers dat vaker doen. Greg en Martijn zijn echter geen cabaretiers, maar theatermakers. Ze gaan op zoek naar één waarheid en komen na hun zoektocht door ‘fake news’ en fictie terecht in de Datsja van Poetin, waar Halbe Zijlstra nooit was. We gaan samen met Greg op reis naar de Datsja, maar Martijn speelt Greg, terwijl Greg invulling geeft aan de personen die hij tijdens zijn reis naar Moskou tegenkwam. 

Geen gewone oudejaarsconference 

Bij een oudejaarsconference denkt iedereen meteen aan hoe cabaretiers als Guido Weijers en Youp van ’t Hek op satirische wijze terugblikken op het afgelopen jaar. In De Orde Chaos van 2018 doen theatermakers Greg Notrott en Martijn Nieuwerf hetzelfde. Samen met het publiek gaan ze op zoek naar hét beeld van 2018. Ze combineren theater met cabaret en nemen het publiek mee in hun eigen werkelijkheid van ‘fake news’ en fictie. 

Een zoektocht naar de Datsja van Poetin, waar Halbe nooit was

In een donkere kamer ontwikkelen ze de miljoenen foto's van het voorbije jaar en vragen zich af of deze beelden wel echt zijn. En of dat uitmaakt. Want wat is écht in tijden van Facebook en Instagram? Waarom moeten juist Halbe Zijlstra en Dotan op het hakblok, terwijl er nog zoveel anderen zijn die feit en fictie tot hun eigen werkelijkheid verweven? Hebben we één waarheid nodig en zo ja; hoe en waar is die te vinden? Zijn zoektocht brengt hem naar Rusland. Het land van hackers en trollen, van oliemiljarden en wodkawaarheden, van groezelige achterkamertjes en luxe buitenhuizen. Op weg naar de Datsja van Poetin, waar Halbe nooit was. Want daar ergens, achter een hoog hek, houdt de waarheid zich schuil.

Martijn Nieuwerf als Greg Nottrot

Martijn Nieuwerf, ook bekend als Jens Bols uit Flikken Maastricht, betreedt in De Orde Chaos van 2018 samen met Greg Nottrot het podium, maar niet zoals je zou verwachten: Martijn speelt namelijk Greg. Hierdoor komt Martijn voor de grote uitdaging te staan om een personage te spelen waarmee hij samen op het toneel staat. Martijn: ‘voor mij is het de uitdaging om zoveel mogelijk twijfel bij het publiek te zaaien over wie nou de echte Greg is.’ Maar wat doet Greg dan? Hij speelt de andere personages die hij tegenkwam tijdens zijn reis naar de Datsja van Poetin, die Greg daadwerkelijk maakte

Terug naar ‘De Orde van de Dag’

Met ‘De orde van de Dag’ van het Nieuw Utrechts Toneel ontstond de jaarlijkse traditie om de tijdsgeest van het voorbije jaar te vangen. Anders dan voorgaande jaren is dit jaar niet gekozen voor een collectief

Meer nieuws:
Alida_Dors_Thumbnail.PNG
Grease_-_Visual_zonder_tekst_liggend_c_Rechtenvrij.jpg
De succesvolle musical Grease komt opnieuw naar de theaters. Vanaf maart 2023 reist deze musical, vol met bekende hits, langs de grotere theaters van Nederland. Van woensdag 31 mei tot en met zondag 4 juni is de musical te zien in Theater aan het Vrijthof. ‘Grease is een tijdloze musical,’ vertelt Albert Verlinde. ‘Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat de musical voor het eerst op Broadway te zien was. Nederland volgde in de jaren negentig en daarna heb ik met mijn bedrijf de musical in 2006 voor het eerst mogen maken. Met Jim Bakkum en Bettina Holwerda als Danny en Sandy. En zij werden ook in het dagelijks leven verliefd. Nu gaan we op zoek naar een nieuwe Danny Zuko en Sandy.’ Dat het verhaal van Grease nog altijd leeft, bleek onlangs toen de film op de Nederlandse televisie werd uitgezonden. Op het hoogtepunt keken bijna negenhonderdduizend mensen naar Grease.
10.02.2023_Van_der_Laan_en_Woe_-NG_c_Amy_van_Leiden_en_Jeroen_Kolkman_thumbnail_LR.jpg
Van der Laan & Woe staan dit theaterseizoen met voorstelling NG exclusief in Limburg in Theater aan het Vrijthof. Het cabaretduo, bestaande uit Niels van der Laan en Jeroen Woe, is bekend van het televisieprogramma Even tot hier. Wegens de succesvolle kaartverkoop van de eerste twee voorstellingen, is er een extra matineevoorstelling bijgeboekt. Deze extra voorstelling is op zaterdagmiddag 11 februari om 15.00 uur te zien in Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop is gestart.
Musicals_Maastricht.jpg
TheProm-WebbannerV1-fotograaf_Roy_Beusker.jpg