<Afbeelding (ID 1332) bestaat niet>

Ga mee op reis naar de Datsja van Poetin

In de theatrale oudejaarsconference van Het Zuidelijk Toneel

 

Maastricht, 10 december 2018 – Op dinsdag 18 december zetten Greg Nottrot en  Martijn Nieuwerf (bekend van Flikken Maastricht) de traditie van ‘De Orde van de Dag’ op verrassende wijze voort. Ze blikken terug op 2018, zoals cabaretiers dat vaker doen. Greg en Martijn zijn echter geen cabaretiers, maar theatermakers. Ze gaan op zoek naar één waarheid en komen na hun zoektocht door ‘fake news’ en fictie terecht in de Datsja van Poetin, waar Halbe Zijlstra nooit was. We gaan samen met Greg op reis naar de Datsja, maar Martijn speelt Greg, terwijl Greg invulling geeft aan de personen die hij tijdens zijn reis naar Moskou tegenkwam. 

Geen gewone oudejaarsconference 

Bij een oudejaarsconference denkt iedereen meteen aan hoe cabaretiers als Guido Weijers en Youp van ’t Hek op satirische wijze terugblikken op het afgelopen jaar. In De Orde Chaos van 2018 doen theatermakers Greg Notrott en Martijn Nieuwerf hetzelfde. Samen met het publiek gaan ze op zoek naar hét beeld van 2018. Ze combineren theater met cabaret en nemen het publiek mee in hun eigen werkelijkheid van ‘fake news’ en fictie. 

Een zoektocht naar de Datsja van Poetin, waar Halbe nooit was

In een donkere kamer ontwikkelen ze de miljoenen foto's van het voorbije jaar en vragen zich af of deze beelden wel echt zijn. En of dat uitmaakt. Want wat is écht in tijden van Facebook en Instagram? Waarom moeten juist Halbe Zijlstra en Dotan op het hakblok, terwijl er nog zoveel anderen zijn die feit en fictie tot hun eigen werkelijkheid verweven? Hebben we één waarheid nodig en zo ja; hoe en waar is die te vinden? Zijn zoektocht brengt hem naar Rusland. Het land van hackers en trollen, van oliemiljarden en wodkawaarheden, van groezelige achterkamertjes en luxe buitenhuizen. Op weg naar de Datsja van Poetin, waar Halbe nooit was. Want daar ergens, achter een hoog hek, houdt de waarheid zich schuil.

Martijn Nieuwerf als Greg Nottrot

Martijn Nieuwerf, ook bekend als Jens Bols uit Flikken Maastricht, betreedt in De Orde Chaos van 2018 samen met Greg Nottrot het podium, maar niet zoals je zou verwachten: Martijn speelt namelijk Greg. Hierdoor komt Martijn voor de grote uitdaging te staan om een personage te spelen waarmee hij samen op het toneel staat. Martijn: ‘voor mij is het de uitdaging om zoveel mogelijk twijfel bij het publiek te zaaien over wie nou de echte Greg is.’ Maar wat doet Greg dan? Hij speelt de andere personages die hij tegenkwam tijdens zijn reis naar de Datsja van Poetin, die Greg daadwerkelijk maakte

Terug naar ‘De Orde van de Dag’

Met ‘De orde van de Dag’ van het Nieuw Utrechts Toneel ontstond de jaarlijkse traditie om de tijdsgeest van het voorbije jaar te vangen. Anders dan voorgaande jaren is dit jaar niet gekozen voor een collectief

Meer nieuws:
Knipsel.PNG
Barbara Pravi komt terug naar de Nederlandse theaters! Na een jaar afwezigheid is de Franse chanteuse terug met de nieuwe singles Bravo en Marianne én een nieuw album dat in het najaar van 2024 verschijnt. Barbara Pravi is op zondag 9 februari 2024 met haar Theatertour te zien in Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop start donderdag 14 maart om 12.00 uur.
20.04.2025_Philippe_Geubels_-_Geubels_gaat_in_bad_-_c_Johannes_Vande_Voorde.jpg
Deze week start de kaartverkoop voor de nieuwe voorstelling van cabaretier Philippe Geubels. De Vlaamse komiek is zelden in Nederlandse theaters te zien en komt met zijn exclusieve theatertour Geubels gaat in bad naar Maastricht. Op 20 april 2024 is Theater aan het Vrijthof het decor voor de opnames van de Nederlandse televisieregistratie van deze voorstelling.
Oxygen.png
Het Maastrichtse urban dansgezelschap Oxygen van Jennifer Romen is tijdelijk ingetrokken in Theater aan het Vrijthof. Concreet betekent dit dat Oxygen de ruimtes aan de Statenstraat in gebruik neemt en de rol van artist in residence vervult. Ook Oxygen Academy of Dance vestigt zich in het theatergebouw. Theater aan het Vrijthof biedt met deze samenwerking regionaal talent de kans om zich verder te ontwikkelen.
Andre_Rieu_Vrijthof_Maastricht_20220707_2099.jpg
Traditiegetrouw spelen André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest elke zomer een reeks concerten op het romantische Vrijthof in Maastricht. Theater aan het Vrijthof biedt elk jaar een speciaal arrangement aan op ons mooie terras, waarmee uw bezoek aan deze legendarische concerten een complete avond uit wordt.
25.10.2024_t_Mestreechs_Volleks_Tejater_Tsjittie_Thumbnail.png
Succesmusical Chitty Chitty Bang Bang in Maastrichts jasje