<Afbeelding (ID 1418) bestaat niet>

King lear stopt!

Laatste vijf voorstellingen van King Lear in Theater aan het Vrijthof

Maastricht, 3 december 2018 – Inmiddels zijn er landelijk al meer dan 25.500 tickets verkocht, waaronder ruim 5.000 tickets in Maastricht. De eigentijdse bewerking van King Lear, met in de hoofdrol Huub Stapel, Wilfried de Jong en Porgy Franssen, is nu al één van de succesvolste toneelklassiekers teruggebracht in de Nederlandse theaters.

Laatste vijf voorstellingen van King Lear

De symbolische kroon vormt de voorstelling op 7 december in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Tevens is het de eerste keer dat een grote klassieker als King Lear van Toneelgroep Maastricht zo vaak op de planken van Theater aan het Vrijthof wordt uitgevoerd. Na de opening van de vernieuwde Papyruszaal mag het theater de landelijke tournee van King Lear afsluiten met de laatste vijf voorstellingen. Vanaf 10 december zal de reeks te zien zijn in thuisstad Maastricht.

Een record aantal voorstellingen van toneelklassieker King Lear in Maastricht

Niet eerder waren er maar liefst 10 voorstellingen van een klassieker als King Lear in de grote zaal van Theater aan het Vrijthof te zien. Toneelgroep Maastricht doet het. De productie King Lear van Toneelgroep Maastricht toont aan dat toneel nog steeds actueel en van deze tijd is en leeft in de regio Maastricht en Zuid Limburg. “Normaliter zijn dit soort reeksen van toneelklassiekers als Shakespeare in deze omvang enkel te zien in de Randstad. Daarom zijn we bijzonder trots op ons huisgezelschap Toneelgroep Maastricht. Samen proberen we toneel nog meer op de kaart te zetten in Limburg en bewijzen we dat Maastricht een echte toneelstad is”, aldus Jean Boelen, theaterdirecteur van Theater aan het Vrijthof.

King Lear stopt in thuisstad Maastricht met laatste vijf voorstellingen

King Lear opende in oktober niet alleen onze Papyruszaal, maar beleefde tijdens het openingsweekend ook de officiële première. Het was de aftrap van een tournee door het hele land. Inmiddels hebben meer dan 25.000 bezoekers, waarvan 5.000 in Maastricht, het koningsdrama bezocht. De laatste weken van de tournee zijn ingegaan, met de symbolische kroon op de voorstelling in Koninklijk Theater Carré én de afsluiter van de tour met 5 voorstellingen in huistheater Theater aan het Vrijthof. Van 10 tot en met 14 december is King Lear voor de allerlaatste keer te zien in Maastricht.

Klassieker met een ijzersterke cast

De klassieker van Shakespeare in een eigentijdse bewerking van Jibbe Willems blijkt een groot succes. Vooral de sterke cast krijgt veel lof voor hun vertolking van de personages. Huub Stapel speelt de rol van Koning Lear, die besluit zijn land te verdelen onder zijn drie dochters en vervolgens in een neerwaartse spiraal terecht komt en alles kwijt raakt. De sterrencast bestaat verder uit Wilfried de Jong als nar, Porgy Franssen, Dries Vanhegen, Hans van Leipsig, Louis van Beek, Dirk Roofthooft, Elisabeth De Loore, Mieneke Bakker, Caro Derkx, Sylvia Poorta en Hans Trentelman.

Meer nieuws:
Knipsel.PNG
Barbara Pravi komt terug naar de Nederlandse theaters! Na een jaar afwezigheid is de Franse chanteuse terug met de nieuwe singles Bravo en Marianne én een nieuw album dat in het najaar van 2024 verschijnt. Barbara Pravi is op zondag 9 februari 2024 met haar Theatertour te zien in Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop start donderdag 14 maart om 12.00 uur.
20.04.2025_Philippe_Geubels_-_Geubels_gaat_in_bad_-_c_Johannes_Vande_Voorde.jpg
Deze week start de kaartverkoop voor de nieuwe voorstelling van cabaretier Philippe Geubels. De Vlaamse komiek is zelden in Nederlandse theaters te zien en komt met zijn exclusieve theatertour Geubels gaat in bad naar Maastricht. Op 20 april 2024 is Theater aan het Vrijthof het decor voor de opnames van de Nederlandse televisieregistratie van deze voorstelling.
Oxygen.png
Het Maastrichtse urban dansgezelschap Oxygen van Jennifer Romen is tijdelijk ingetrokken in Theater aan het Vrijthof. Concreet betekent dit dat Oxygen de ruimtes aan de Statenstraat in gebruik neemt en de rol van artist in residence vervult. Ook Oxygen Academy of Dance vestigt zich in het theatergebouw. Theater aan het Vrijthof biedt met deze samenwerking regionaal talent de kans om zich verder te ontwikkelen.
Andre_Rieu_Vrijthof_Maastricht_20220707_2099.jpg
Traditiegetrouw spelen André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest elke zomer een reeks concerten op het romantische Vrijthof in Maastricht. Theater aan het Vrijthof biedt elk jaar een speciaal arrangement aan op ons mooie terras, waarmee uw bezoek aan deze legendarische concerten een complete avond uit wordt.
25.10.2024_t_Mestreechs_Volleks_Tejater_Tsjittie_Thumbnail.png
Succesmusical Chitty Chitty Bang Bang in Maastrichts jasje