<Afbeelding (ID 98) bestaat niet>

Lomele Lies van 't Mestreechs Volleks Tejater in première!

Al meer dan 7.500 kaarten verkocht

19.10.2018 - Na een klein jaar repeteren, oefenen en studeren, maken de 100 spelers, zangers, dansers, musici en technici van ’t Mestreechs Volleks Tejater zich op voor de grote première. Vrijdag 19 oktober gaat het doek op voor Lomele Lies in het verbouwde Theater aan het Vrijthof. Op dit moment zijn al meer dan 7.500 kaarten verkocht voor de 12 voorstellingen van dit doldwaas theaterspektakel in sprookjesstijl.

Theatermaker en journalist Huub Noten kwam vlak na de oprichting van ’t Mestreechs Volleks Tejater, begin jaren ’80 van de vorige eeuw, op het idee om een sprookje te maken in “oonvervals Mestreechs”. Het moest een eigen versie van Assepoester worden. Dat werd uiteindelijk Lomele Lies. De zoon van Huub, regisseur en producent Peter Noten, heeft samen met de vaste liedschrijver Phil Dumoulin het beroemde sprookje omgetoverd tot een doldwaze komedie voor het hele gezin.

Theaterspektakel in sprookjesstijl voor jong en oud

Lomele Lies speelt zich af in het sprookjesrijk Flambesië, dat verdacht veel lijkt op Maastricht. Lomele Lies is een arm meisje dat dag in, dag uit getreiterd en gepest wordt door een serpent van een stiefmoeder en twee draken van stiefzusters. Ondertussen moet kroonprins Désidorus dringend aan een echtgenote worden geholpen. Dat is echter niet zo eenvoudig: koning Flambanus “zuut ze vlege” en koningin Framboise heeft “’n sjrouf los”. Met kolderieke situaties en knettergekke figuren, grote showscènes, imposante decors en kleurrijke kostuums wordt Lomele Lies een theaterspektakel in sprookjesstijl voor jong en oud.

Première

Op vrijdag 19 oktober gaat Lomele Lies feestelijk in première in Theater aan het Vrijthof. ’t Mestreechs Volleks Tejater is het eerste Maastrichtse amateurgezelschap dat mag spelen in de verbouwde Papyruszaal. Theater aan het Vrijthof wenst 't Mestreechs Volleks Tejater veel succes!

Meer nieuws:
Knipsel.PNG
Barbara Pravi komt terug naar de Nederlandse theaters! Na een jaar afwezigheid is de Franse chanteuse terug met de nieuwe singles Bravo en Marianne én een nieuw album dat in het najaar van 2024 verschijnt. Barbara Pravi is op zondag 9 februari 2024 met haar Theatertour te zien in Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop start donderdag 14 maart om 12.00 uur.
20.04.2025_Philippe_Geubels_-_Geubels_gaat_in_bad_-_c_Johannes_Vande_Voorde.jpg
Deze week start de kaartverkoop voor de nieuwe voorstelling van cabaretier Philippe Geubels. De Vlaamse komiek is zelden in Nederlandse theaters te zien en komt met zijn exclusieve theatertour Geubels gaat in bad naar Maastricht. Op 20 april 2024 is Theater aan het Vrijthof het decor voor de opnames van de Nederlandse televisieregistratie van deze voorstelling.
Oxygen.png
Het Maastrichtse urban dansgezelschap Oxygen van Jennifer Romen is tijdelijk ingetrokken in Theater aan het Vrijthof. Concreet betekent dit dat Oxygen de ruimtes aan de Statenstraat in gebruik neemt en de rol van artist in residence vervult. Ook Oxygen Academy of Dance vestigt zich in het theatergebouw. Theater aan het Vrijthof biedt met deze samenwerking regionaal talent de kans om zich verder te ontwikkelen.
Andre_Rieu_Vrijthof_Maastricht_20220707_2099.jpg
Traditiegetrouw spelen André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest elke zomer een reeks concerten op het romantische Vrijthof in Maastricht. Theater aan het Vrijthof biedt elk jaar een speciaal arrangement aan op ons mooie terras, waarmee uw bezoek aan deze legendarische concerten een complete avond uit wordt.
25.10.2024_t_Mestreechs_Volleks_Tejater_Tsjittie_Thumbnail.png
Succesmusical Chitty Chitty Bang Bang in Maastrichts jasje