Ticketverkoop

 

UITBalie

Bij onze UITbalie kunt u terecht voor ticketverkoop en alle informatie rondom onze voorstellingen. U kunt telefonisch of per e-mail contact opnemen met de UITbalie tijdens de openingstijden van het theater. 

Rangen

Theater aan het Vrijthof biedt vanaf seizoen 2024-2025 bij het merendeel van de voorstellingen in de Papyruszaal drie rangen aan: Rang 2, Rang 1 en een Sterrang. De Sterrang plaatsen bevinden zich op rij 4 en 12 in de zaal en op rij 1 en 2 van het balkon. De Rang 2 plaatsen bevinden zich op rij 12 van het balkon. Let op: Philzuid hanteert een afwijkend rangensysteem.

Leveringswijze tickets

Tijdens het bestelproces kunt u kiezen voor e-tickets en tickets per post. Kiest u voor e-tickets, dan ontvangt u deze direct na betaling per e-mail. U kunt e-tickets bij binnenkomst in het theater laten scannen vanaf uw smartphone. Wilt u de tickets ontvangen per post, dan betaalt u € 3 verzendkosten. Koopt u tickets telefonisch of online binnen zeven dagen voorafgaand aan de voorstelling, dan kunt u ervoor kiezen om de tickets af te halen aan de UITbalie.

Om wachtrijen aan de avondkassa te voorkomen, verzoeken wij u om tickets online te boeken. Ook op de avond zelf.

Tickets afhalen

Tickets voor voorstellingen en concerten in Theater aan het Vrijthof kunnen tijdens reguliere openingstijden aan de UITbalie worden afgehaald vóór aanvang van de voorstelling. Tickets voor voorstellingen op andere locaties kunnen tot de dag voor aanvang van de voorstelling bij de  UITbalie van Theater aan het Vrijthof worden afgehaald. Indien u de tickets wilt afhalen op de locatie van de voorstelling, dan kan dit vanaf 45 minuten vóór aanvang.

Betalingsmogelijkheden

Online kunt u betalen met iDEAL, Bancontact, VVV Cadeaukaart, Creditcard, Podium Cadeaukaart, online tegoeden (zoals het Restitutietegoed) en de Nationale Kunst en Cultuur Cadeaukaart (NKCC). Aan de UITbalie kunt u contant, met pin, creditcard, VVV Cadeaukaart, Theater- en concertbon, online tegoeden (zoals het Restitutietegoed), Podium Cadeaukaart en de Nationale Kunst en Cultuur Cadeaukaart (NKCC) betalen.

Tickets ruilen of retourneren

U kunt uw tickets tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling kosteloos ruilen voor tickets van een andere voorstelling, of de waarde van de tickets laten omzetten naar een online restitutietegoed in de ‘Mijn Theateromgeving’. Kiest u ervoor de tickets te retourneren (zonder te ruilen of in te wisselen voor een online restitutietegoed), dan betaalt u € 6 administratiekosten per ticket (tot een maximum van € 24 per transactie). Voor abonnementhouders is dit € 3 administratiekosten per ticket (tot een maximum van € 12 per transactie). Tickets voor voorstellingen met een (Euregionale) busreis kunt u tot één maand voor de voorstellingsdatum retourneren.

Annuleer tickets digitaal

Vanaf 1 september 2024 is het mogelijk om uw tickets zelf digitaal te annuleren in uw online account tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. U ontvangt dan direct een restitutietegoed. Dit tegoed kan verzilverd worden voor tickets van een andere voorstelling. Binnenkort volgt meer informatie over het digitaal annuleren van tickets.

Geniet Later voucher

Heeft u een Geniet Later voucher? Dan kunt u die online verzilveren tijdens het afrekenen van uw tickets, of via de UITbalie van Theater aan het Vrijthof.

Wachtlijst

Theater aan het Vrijthof werkt bij uitverkochte voorstellingen met wachtlijsten. Is de voorstelling waar u graag naar toe wilt uitverkocht, dan kunt u zich via de voorstellingspagina inschrijven op de wachtlijst van de voorstelling door op de knop ‘wachtlijst’ te klikken. Indien er tickets vrijkomen, dan nemen wij telefonisch of per mail contact op met de personen op de wachtlijst, in volgorde van inschrijving.

Uw-Bezoek-Kaartverkoop-Jean-Pierre-Geusens (7).jpg