Dansmuseum: P. Struycken - Kleur: Weelde en Veranderlijkheid

Dansmuseum: P. Struycken - Kleur: Weelde en Veranderlijkheid

Wat is de waarde van erfgoed? En hoe kunnen we het verdwijnen of vergeten van belangrijke aspecten van de Nederlandse dans tegengaan? Deze editie van de Dansdagen krijgt het Dansmuseum de vorm van een exclusieve catalogus, een blijvend document. De publicatie neemt je mee langs drie bijzondere exposities die allen in het teken staan van de ‘vergeten beweging’.   

P. Struycken - Kleur: Weelde en Veranderlijkheid 
Bij buitenplaats Kasteel Wijlre is een solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Peter Struycken (Den Haag, 1939) te zien, met in het Hedge House een 3D schildering en in het Koetshuis een presentatie van zijn dynamische werken. Zijn werk is vaak aanleiding geweest voor bijzondere dansprojecten. Tijdens het festival is als onderdeel van de tentoonstelling een presentatie van dansvideo’s van choreografen Krisztina de Châtel, Karin Post en Ton Simons, waarvoor Struycken het toneelbeeld ontwierp. ​​​​​​​

Tentoonstelling buitenplaats Kasteel Wijlre: elke do t/m zo t/m 10 november.

vr 4 okt 2019
Overige locaties :
Buitenplaats Kasteel Wijlre
11:00 - 17:00
Prijs € 9
Dans
Tickets

Info
D
02 Fotografie Peter Cox-Koetshuis.jpeg 03 Fotografie Peter Cox- Hedge House.jpeg 04 Fotografie fotografie Erik & Petra Hesmerg- Kasteel Wijlre .jpg