Another Kind of Blue

HandsON

Another Kind of Blue

HandsON

In de nieuwste voorstelling HandsON van choreograaf David Middendorp komen dans en technologie samen in een virtuele wereld. Met VR bril op neemt hij zijn publiek mee in een betoverende ervaring. Middendorp wil met behulp van deze technologie de ontwikkeling van theater verder helpen. HandsON is geschikt voor theaters met veel of weinig publiek, maar ook voor een unieke ervaring thuis. Desnoods in quarantaine. 

Handbewegingen van wereldleiders als Trump, Merkel en Macron vormen de inspiratie voor deze nieuwe voorstelling. De dynamiek van die handbewegingen zijn het uitgangspunt voor de dansers. De handen zijn in de virtuele wereld bijna een soort wezens op zich. De dansers bewegen mee en laten zich kooien door de tien reusachtige vingers. De bewegingen drukken het onderbewuste van die leiders uit.
“Toen ik naar die politici keek op YouTube, heb ik het geluid uitgezet. De bewegingen van Trump vielen me op. Zijn gebaren zijn groots en kinderlijk ongecoördineerd. Merkel daarentegen beweegt gepolijst, klein, simpel en bedacht met haar handen. Zelfs een vuist van Merkel is ingehouden. Macron heeft meer een mediterrane manier van bewegen. Hij praat veel met zijn handen, is dynamisch en bewuster van zijn houdingen dan Trump, maar niet zo gecontroleerd als Merkel.”, aldus David Middendorp. “De virtuele wereld die ik creëer voor HandsON wordt mooi, maar er mag ook best iets duisters in zitten. Het met de handen besturen van het volk als een marionet, heeft immers iets ongemakkelijks. Deze techniek laat mij vanuit een leeg universum een nieuwe spannende wereld creëren. Ik kan als choreograaf alles wensen, er kan van alles gebeuren.”

za 3 okt 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:30 - 20:55
Prijs € 7,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

DEZE VOORSTELLING IS OOK ONLINE TE BELEVEN OP NEDERLANDSEDANSDAGEN.NL

D
Another Kind of Blue - HandsON Another Kind of Blue - HandsON

FESTIVAL DE NEDERLANDSE DANSDAGEN DIGITAAL

Deze voorstelling is tevens online te beleven tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal, op nederlandsedansdagen.nl.

Festival de Nederlandse Dansdagen 2020 wordt een bijzondere editie. Hét dansfestival van Nederland nodigt dit jaar iedereen uit om online met elkaar te dansen, dans te beleven en geraakt te worden door deze bijzondere kunstvorm. Het festivalthema #dansmetmij is een uitnodiging aan jullie, iedereen die van dans houdt. Dans wordt dit jaar dichterbij gebracht, thuis bij jou als publiek, om juist de afstand te verkleinen en dichterbij dan ooit te komen. 

Dit jaar opent het festival haar digitale podium, waarop een exclusief, online programma te zien is. Vier online de topprestaties van de Nederlandse dansers en choreografen en laat je verrassen door de rijkdom en diversiteit van de Nederlandse dans.

Je kunt dagelijks exclusief, online premières en dansfilms live bekijken. Dans met ons samen in dansthuis.nl en laat je in de vierde editie van het dansMuseum meenemen door crisismomenten uit het verleden en wat deze opgeleverd hebben voor de Nederlandse dans. Praat mee tijdens een nagesprek, ontmoet de makers en dansers online én waag zelf een dansje tijdens de afterparty.

Meld je hier aan en kijk, praat en dans mee vanaf 1 oktober.
Bekijk hier het volledige online programma.