Amazing Asia

Introdans

Amazing Asia

Introdans

Azië, het grootste, meest drukbevolkte en misschien ook wel meest fascinerende continent, vormt de inspiratiebron voor het nieuwe Introdans-programma.

‘Kaash is episch, geconcentreerd en van grote schoonheid.’

The Daily Telegraph

Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans: ‘Introdans heeft de afgelopen jaren in onder meer China, Hongkong, Singapore, Korea, Indonesië, Maleisië en Thailand opgetreden en die ervaringen hebben niet alleen op mij, maar ook op onze dansers diepe indruk gemaakt. Tijd om ons, terug in Nederland, eens verder in de Aziatische cultuur te verdiepen.’

Azië, het grootste, meest drukbevolkte en misschien ook wel meest fascinerende continent, vormt de inspiratiebron voor het nieuwe Introdans-programma Amazing Asia.

De Nederlandse choreografe Regina van Berkel maakt voor Amazing Asia een nieuwe creatie genaamd in a reflective landscape. Ze laat zich hiervoor inspireren door de schoonheid van Azië en door muziek van o.a. de Chinese componist Zhou Long. 

Het tweede onderdeel van Amazing Asia is de langverwachte Introdans-première van Kaash, een meesterwerk van de Brits-Bengaalse topchoreograaf Akram Khan. De Brits-Bengaalse Khan werd in augustus door het Duitse tijdschrift Tanz verkozen tot Choreograaf van het jaar! Buiten Khans eigen groep mogen wereldwijd maar twee andere gezelschappen dit werk uitvoeren. Blikvangers in dit uiterst dynamische werk op opzwepende muziek van Nitin Sawhney, zijn de armen van de dansers, die scherp door de lucht snijden. Een gapend zwart vierkant op de achtergrond, ontworpen door beeldend kunstenaar Anish Kapoor, lijkt hen zowel te beschermen als te belagen.  

ma 30 nov 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:00 - 20:00
Prijs € 30
Dans
Wensenlijst
Info
Geannuleerd
D
Amazing Asia Introdans in a reflective landscape Regina van Brekel Amazing Asia Introdans in a reflective landscape Regina van Brekel Amazing Asia Introdans Kaash Amazing Asia Introdans Kaash
"Twee sterke werken zijn het, die van licht naar donker en van donker naar licht bewegen."

Theaterkrant over AMAZING ASIA 

"De dansers komen in golfbewegingen op en af. IJl en vluchtig, als lentebloesem ruisend in de wind."

Trouw over in a reflective landscape van Regina van Berkel

"Vijf dansers wervelen, stampen en draaien in een maalstroom van energie, alsof ze elk moment door dat zwarte gat kunnen worden verzwolgen." 

Trouw over Kaash van Akram Khan

 

Programma

Regina van Berkel
in a reflective landscape (wereldpremière)

Akram Khan
Kaash (Introdans-première)

FOTO

Pieter Henket

Hans Gerritsen