Shadow’s Whispers

NDT 1

Shadow’s Whispers

NDT 1

Shadow’s Whispers combineert choreografen die een verankering delen in urban dance, hiphop en een intuïtieve benadering van ideeën en verhaallijnen. 

Hofesh Shechter (Israël) is een van de meest opwindende hedendaagse makers, erkend als choreograaf en componist. Zijn eerste stuk speciaal gemaakt voor NDT 1, Clowns, werd gedanst in 2016, gevolgd door VLADIMIR in 2018, dat de organische en koortsachtige bewegingstaal van de maker als onderdeel van het NDT-repertoire bevestigde. Voor dit programma maakt Shechter een nieuw werk. 

Na hun NDT 2-première The Grey in 2017 en hun veelgeprezen eerste stuk voor NDT 1, Take Root (2019), keren Limburgers Imre van Opstal en Marne van Opstal terug met een nieuwe wereldpremière voor NDT 1. Deze opkomende choreografische stemmen zijn exemplarisch voor hoe NDT investeert in jonge, grensverleggende makers en hoe dansers de overstap kunnen maken naar de kunst van choreografie. 

In the Event (2015) van Crystal Pite (Canada) maakt de avond compleet. Het stuk integreert beweging, originele muziek, tekst en rijk visueel ontwerp. Het vocabulaire van Pite, een mix van klassieke bewegingen en improvisatie, wordt gekenmerkt door een gevoel van theatraliteit, inventiviteit en humor.

za 20 feb 2021
Theater aan het Vrijthof :
Papyruszaal
20:00
Inleiding 19:00
Sterrang € 40
Rang 1 € 35
Dans
Wensenlijst
Info
D

ZIE OOK
www.ndt.nl

19.02.2021 NDT 1 Shadow's Whispers print © Rahi Rezvani.jpg 19.02.2021 Shadows Whipers - Crystal Pite (NDT 1 © Rahi Rezvani (9).jpg 19.02.2021 Shadows Whipers - Crystal Pite (NDT 1 © Rahi Rezvani (6).jpg 19.02.2021 Shadows Whipers - Crystal Pite (NDT 1 © Rahi Rezvani (11).jpg

Fotograaf
Rahi rezvani