Marion Dumeige (sopraan)

Dutch Classical Talent

Marion Dumeige (sopraan)

Dutch Classical Talent

Drie dagen lang het mooiste talent in Maastricht!


Als de jury een zangeres omschrijft als ‘kanon’ dan weet het publiek dat er een expressieve sopraan ten tonele verschijnt. Dit programma geeft Marion Dumeige in alle opzichten de gelegenheid haar talent te etaleren. Met liefdesaria’s uit La Bohème en Don Giovanni en romantische liederen als Clair de lune en Gretchen am Spinnrade maakt de Franse sopraan haar eigen intieme solo-opera. Ze bezingt een liefdesgeschiedenis begeleid door een verteller. In tegenstelling tot de klassiekers van Puccini en Mozart staat het einde van Dumeiges verhaal niet vast en beslist het publiek: komt er vergiffenis of eindigt het in een breuk?

Quote Jury:
‘Marion is een kanon! Een onvervalste operazangeres met een innemende persoonlijkheid. Haar inlevingsvermogen en expressiviteit zijn bewonderingswaardig.’

Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Deze vier jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten. Hun programma’s zijn prikkelend, actueel, ontroerend en spectaculair. Dit jaar een gevarieerde mix, namelijk een zangeres, een slagwerkduo, een pianist en een cellist. Hier hoor je de topmusici van morgen. 
 

zo 20 jun 2021
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
16:00 - 17:00
Prijs € 14
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
K

 

Programma

Aria’s uit La Bohème van Puccini en Don Giovanni van Mozart afgewisseld met liederen van o.a. Debussy, Fauré en Schubert
 

sopraan

Marion Dumeige

piano

Aarón Ormaza Vera

Foto 

Marco Borggreve