Ralph Fiennes

Filmprogramma: THE WHITE CROW

The-White-Crow_ps_1_jpg_sd-high_©-2019-BRITISH-BROADCASTING-CORPORATION-AND-MAGNOLIA-MAE-FILMS.jpg

Een elegant en liefdevol portret van de eigenzinnige en gedreven balletdanser Rudolph Noerejev, geregisseerd door de acteur/regisseur Ralph Fiennes.

Een witte raaf was hij, de in Siberië geboren danser Rudolph Noerejev. Geen doorsnee persoon en zeker niet gedwee. Afkomstig uit een zeer armoedig gezin, maakte hij carrière in het Kirov Ballet in Leningrad (Sint Petersburg), vastbesloten de beste ter wereld te worden. Aan het eind van een tournee trotseert hij de KGB door in Parijs te blijven, daarmee zijn familie in Rusland in gevaar brengend.

Noerejev tilde de mannelijke rol van de danser naar een ander niveau, volledig gelijkwaardig aan die van de danseressen. Het aanzien en de status van de danser in de balletgeschiedenis is door zijn inspanningen definitief veranderd. In The White Crow cirkelt Ralph Fiennes in een als dans geconstrueerde vorm van verleden naar heden en weer terug rond het leven van de balletdanser. De focus ligt op diens intense verlangen naar vrijheid, zowel op artistiek als persoonlijk gebied.

za 5 okt 2019
Overige locaties :
Lumiere Cinema Maastricht, zaal 3
16:00 - 18:10
Prijs € 9,80
Dans
Tickets

Info
D
The-White-Crow_st_8_jpg_sd-high_©-2019-BRITISH-BROADCASTING-CORPORATION-AND-MAGNOLIA-MAE-FILMS.jpg The-White-Crow_st_2_jpg_sd-high_©-2019-BRITISH-BROADCASTING-CORPORATION-AND-MAGNOLIA-MAE-FILMS.jpg The-White-Crow_st_9_jpg_sd-high_©-2019-BRITISH-BROADCASTING-CORPORATION-AND-MAGNOLIA-MAE-FILMS.jpg

Credits

Ralph Fiennes, VK, Frankrijk, 2018, 127 min.
Taal

Russisch, Engels & Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Met 

Oleg Ivenko, Ralph Fiennes, Louis Hofmann, Adèle Exarchopoulos, Sergei Polunin e.a.